Ik wil een website…
voorbereiding
- Een online cursus website maken voor iedereen is bijv: http://www.webmee.tv/ wel leuk als achtergrond info, echt veel kan je er nog niet mee, wel leuke achtergrond info
- Een goede URL* kiezen: kijk eerst of je domeinnaam nog vrij is, bijv. bij http://www.site4u.nl/ (rechts bovenin) of http://www.internlnet.nl/cms/internlnet/particulier/control.cfm (ook rechts bovenin) Let er op dat het domein op je eigen naam komt te staan, en niet op naam van de hosting-partij. Dan blijf jij eigenaar, en kan je te allen tijden het domein verhuizen.
- Teksten schrijven: enkele tips:http://www.benvroom.nl/cursuswebtekstcriteria.htm
- Aanmelden bij zoekmachines is niet echt meer nodig, zorgen dat er naar je gelinkt wordt des te meer. (http://www.naarvoren.nl/artikel/zoekmachines/)
weblog
- Het weblog format is erg handig om je site makkelijk en eenvoudig up to date te houden. Het is ooit bedoeld voor online dagboeken , maar nu ook heel breed in gebruik voor allerlei andere soorten websites. Er zijn tal van goede weblog-software pakketten te downloaden in de open-source hoek. Die kan je dan installeren op een stukje eigen webruimte met behulp van het ‘File Transfer Protocol’ (FTP) (dit stukje webruimte moet je dus aanvragen bij je provider, vaak op basis van php-hosting op Linux, met een mysql database). Een eenvoudig FTP programma(zie onder “tools”) en een eenvoudige handleiding bieden genoeg soelaas om de boel werkend te krijgen. Vormgeving is over het algemeen goed aan te passen en er circuleren veel templates om alvast een basis te hebben voor een leuke vormgeving.
Een weblog vereist wel een kleine aanpassing in de manier waarop je een website opzet. Weblog’s zijn namelijk vrij 1-dimensionaal. Het is een opsomming van artikelen in bepaalde (sub)categorie